Ruimte maken voor een nieuwe start

Zodra de zon weer begint de schijnen, willen we de ramen en deuren openzetten en gaan we massaal aan de schoonmaak. Grote bedrijven spelen hier handig op in, bol.com geeft grote kortingen op huishoud artikelen en het is niet voor niets dat de Huishoudbeurs in februari valt. Ik moedig dit natuurlijke proces toe. Februari stamt namelijk af van het Latijnse woord Februare wat “reinigen” betekent.

Over generaties in verschillende culturen werd dit zelfs gevierd! Tussen Imbolc (2 februari) en Ostara (21 maart) werden/worden reinigingsrituelen uitgevoerd. Imbolc is het feest van de bevruchting van de aarde. Ostare is de godin die de vruchtbare periode inluidt: de lente. De lente is een krachtige periode voor een nieuwe start: een nieuwe baan, huis, nieuwe relaties of nieuw leven zoals geboorte van dieren of baby’s. Gebruik deze tussenliggende tijd dan ook om ruimte te maken voor dit nieuwe leven.

Ruimte maken kun je bij ViaKlank op diepere niveaus

Ik ben graag met je buiten in de natuur. De natuur heeft een (bewezen) helende werking op je lichaam en geest. Het kalmeert je zenuwstelsel waardoor je je meer ontspannen voelt. Wanneer je in een lastige situatie zit, kun je ongemerkt het bezien vanuit een kokervisie of gaan je gedachten alle kanten uit, waardoor je niet helder meer kunt denken. Wanneer je in de natuur bent, ontstaat er ruimte. Ruimte voor creativiteit en om je gedachten te kunnen ordenen.

In de natuur kunnen we een coachingsgesprek voeren. Wanneer ik aan tafel diepgaande vragen aan je stel, klapt je mind gemakkelijk dicht en hoor ik vaker “dat weet ik niet’. Het eerste wat mensen zeggen als ze in de natuur zijn is, ‘ wat is het bijzonder hier. Het ontspant al om hier te zijn.’ Vanuit ontspanning wordt als vanzelf ruimte gegeven aan jouw innerlijke stem. Alle antwoorden zitten namelijk (diep) van binnen. Vanuit mijn begeleiding kun je daar gemakkelijker bij.

Allerlei vormen van werken met klank geven ruimte. Of het nu een klank-concert is, een individuele sessie of een schudmeditatie met de Cabalonga. De stromende geluiden zorgen ervoor dat het weer stroomt van binnen. Juist door ruimte te voelen, zijn ze zich bewust geworden hoe vast het daarvoor zat.

Deze ruimte die dankzij de klanken ontstaat zit van binnen en kan ook om je heen (in je aura) merkbaar zijn. Wanneer iemand heel boos is of negatief/zwaar denkt hoeft hij dat niet te zeggen, dat kun je voelen om iemand heen. Door met de Cabalonga om je lichaam heen te ratelen, komen deze energieën los en lost het op, waardoor je luchtiger voelt (ook voor de mensen om je heen) en je toegankelijker bent.

Ons lichaam lijkt uit vaste materie te ontstaan, maar je zou ruimte in en om je heen ook als een beleving kunnen zien! Ik heb ook eens een ervaring gehad waarin ik voelde dat mijn lichaam oneindig de diepte in ging en ik oneindig naar buiten veerde. Dat heeft me laten voelen en inzien dat het leven zoveel complexer en magischer is dan waar me met ons hoofd bij kunnen! Het helpt me ook te relativeren als ik moeilijk doe om iets kleins.

Een ander voorbeeld van ruimte in meer praktische zin gecombineerd met energie is atrose. Let op! Artrose is geen ouderdomsverschijnsel! In het geval van atrose is het kraakbeen versleten, zodat de botten tegen elkaar schuren. Daarnaast is de slijmvlieslaag, die als smeermiddel functioneert aangetast door vergroeiingen, waardoor de beweeglijkheid van het gewricht vermindert. Door energiewerk te combineren met klank -en bewustzijnswerk heb ik een aantal cliënten gehad met artrose, die totaal verbaasd zijn dat ze weer ruimte voelen tussen hun gewrichten en zich flexibeler kunnen bewegen.

Dat ruimte een beleving is, zie je ook terug in het feit dat mensen eenzelfde situatie op verschillende manieren kunnen ervaren. De één voelt zich beklemd, waar de ander dat niet voelt. Dit aspect speelde een grote rol bij de benadering van artrose. Ik ben in gegaan op de mate waarin de persoon ZICHZELF de ruimte geeft om zijn Ware Natuur te ervaren, erkennen en te uiten. Het mag duidelijk zijn dat ik deze missie bij ieder heb die bij mij voor een sessie komt.

Heb jij behoefte aan een inwendige reiniging om meer ruimte te creëren voor een nieuwe start? Samengevat kun je kiezen uit het aanbod:

maak een afspraak

In liefde, licht, zuiverheid en energie,

Ernestine van de Pol

Als je dit artikel waardevol vindt voor anderen, help dan mee dit te verspreiden door het te delen via de social media knoppen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *