Hoe helpt moeilijk zwanger worden jou in je Vrouw-Zijn?

Het lijkt alsof alles maakbaar en te koop is, nu 2016 nadert. Weinig mensen zullen zwangerschap op hun verlanglijstje voor Sinterklaas of Kerstmis gezet hebben, aangezien we ook wel begrijpen dat het zo niet werkt. We hebben we geleerd dat als je iets wilt bereiken we een strategisch plan dienen te bedenken, doelen dienen te stellen, te focussen en in de actie te gaan. Dit is de mannelijke weg. Het strategische is je ovulatie in de gaten houden, je doel wanneer je wilt dat het kind er is, de vrouw kan aan niets anders meer denken dan zwanger worden en de actie? Tja sex. En dan blijft voor sommigen het resultaat uit. De teleurstelling is groot en helaas nog een taboe.

Een volgende stap zijn trajecten vanuit de medische wereld, waarin een baby maakbaar lijkt. Dit proces vraagt nog eens extra een planmatige aanpak. Voor sommigen een uitkomst. Maar dat een baby hierbij niet gegarandeerd is, hebben vele stellen ook ondervonden, inclusief de bijkomende emoties.

Onbalans tussen yin en yang
Dit perspectief slaat de vrouwelijke aspecten over waardoor er een onbalans ontstaat tussen mannelijke en vrouwelijke energie. De overmaat aan mannelijke energie in de levensstijl zorgt voor fysieke klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn en stijve nek en schouders, emotionele klachten zoals prikkelbaarheid en psychische klachten zoals een stress gevoel, piekeren en je gejaagd voelen. Hierdoor kom je in een negatieve spiraal aangezien uit onderzoek is gebleken dat stress de vruchtbaarheid vermindert.

yinyang

Balans
De mannelijke en vrouwelijke energieën zijn even belangrijk en dienen in balans te zijn. Hiervoor dient in het drukke leven van de perfectionistische vrouw meer ruimte te zijn voor vrouwelijke elementen: o.a. rust, vertraging, ontspanning, verbondenheid, lichaamsbesef, voelen, vertrouwen en overgave.

Wil je meer weten hoe deze elementen jou dienstbaar zijn in je Vrouw-Zijn? Lees dan verder..

Vruchtbaarheidsbewustzijn
Wanneer je tot rust komt kun je opnieuw verbinding maken met je lichaam. Als je jouw lichaam koestert, kun je het gebruiken als je innerlijk kompass die je de weg wijst. Je bewustzijn groeit hierdoor. Zo ook jouw vruchtbaarheidsbewustzijn. Wat wordt er bij jou (en je partner) aangeraakt nu je kinderwens nog niet vervuld is? Wat mag er (bij je partner) eerst geheeld worden om ruimte vrij te maken? Vanuit een ruimer perspectief kun je ook kijken naar wat er naast een kindje bij jou geboren wil worden. Welke gift heb jij aan de wereld te geven? Op welke andere gebieden ben jij vruchtbaar? Deze reflectie is extra behulpzaam, wanneer je al langere tijd probeert kinderen te krijgen en er mogelijk een ander levensplan voor je bestemd is dan kinderen krijgen.

bodycompass

Innesteling
Deze vragen aan jezelf stellen vergt moed en motivatie. Het proces van alles wat aangeraakt zal worden zal ook niet altijd gemakkelijk zijn. Toch zal het je resultaat opleveren. In elk geval persoonlijke groei in de vorm van doorstroming van je levensenergie en je innerlijke kind die van jou erkenning en liefde gekregen heeft. De focus tot het zwanger willen/moeten worden kan je namelijk verhard hebben! Jouw proces kan ertoe leiden dat jouw binnenwereld warmer wordt en er meer ruimte komt. Deze ruimte is voor de ziel van jouw ongeboren kindje prettiger en veiliger om zich in te nestelen en hij/zij is daardoor eerder bereid de liefdevolle sfeer waarin hij/zij nu aanwezig is achter zich te laten.

De paradox
Voor veel mensen klinkt ‘contact maken met je lichaam’ als zweverig. Voor mij is dit een paradox aangezien lichaamsgerichtheid toch het tegenovergestelde is van zweverig. Het zegt meer over hoe men over het lichaam denkt “het voertuig dat je hoofd van A naar B brengt”. Jouw hoofd kan alleen maar in het verleden en in de toekomst zijn terwijl jouw lichaam alleen maar in het Hier&Nu kan zijn, waar vertrouwen is, vrede en liefde.

lichaamsbewustzijn

Tips om meer contact met je eigen lichaam te ontwikkelen:

  • Beweging (een open deur); denk aan wandelen, fietsen, dansen, tai chi, qi gong en elke andere vorm van sport.
  • Massage: laat je (tantrisch) masseren of masseer jezelf. Je kunt jezelf ook over je hele lichaam afkloppen.
  • Je lichaam belichamen; vraag elke ochtend of je eigen ziel aanwezig wil zijn in je lichaam. Vul elk lichaamsdeel met jouw aanwezigheid/jouw aandacht.
  • Klank-ontspanning: de trillingen van de klanken en de energie voel je door heel je lichaam stromen. Tot in de toppen van je vingers en tot aan je tenen. Je ervaart je lichaam op een manier zoals je dat nog nooit ervaren hebt.
  • Verbindende seksualiteit. Voel eens bij jezelf, als het doel van seks niet meer is dat je klaar komt of dat de man zijn zaad loost, waar ontstaat dan ruimte voor? Wanneer de man werkelijk de tijd neemt om jou als vrouw te laten ontspannen en jij in overgave komt en je durft te openen, ontstaat er ruimte voor de man om volledig aanwezig te zijn en zich aan jou te geven. Maak vanuit jouw goddelijke zijn verbinding met het goddelijke in de ander, zo stroomt de levensenergie door jullie beiden heen. Mijn boekentip is “De kracht van echte vrouwen” van David Deida.
  • Orgasme; ontdek welke verschillende vormen van orgasmes er zijn en welke helende werking deze hebben.
  • Yoni-ei: Het ei die van een edelsteen gemaakt is helpt je om meer aandacht naar je vagina, baarmoeder en bekken te brengen en het hele gebied gevoeliger en bewuster maken.

Ontvankelijkheid
Jouw lichaamsbesef helpt je in het waarnemen van signalen van je fysieke lichaam en je emotionele lichaam (deze lichaam zit om je fysieke lichaam). Hoe zuiverder dit veld is hoe ontvankelijker jouw veld is voor de ziel. De ziel van jouw ongeboren kind heeft al contact met jou vanaf het moment dat je een kinderwens hebt neergezet en kan heel subtiel waarnemen.

Intentie
Elke intentie van jou (en je partner) om zuiver om te gaan met je lichaam en je emoties wordt door de ziel gewaardeerd. Kijk dan ook vanuit vertrouwen en liefde naar je onderliggende emoties, zonder ze te onderdrukken. Laat je emoties er zijn door de waarnemer ervan te zijn en het liefdevol te omarmen.

ViaKlank
Via klank kun je uiting geven aan je (onderdrukte) emoties. Voor persoonlijke ondersteuning hierbij kun je een afspraak maken voor een kinderwensconsult. Sommigen voelen dat er een ziel is die staat te wachten, maar blijft de zwangerschap toch uit en schaadt dit het vertrouwen in hun eigen gevoel. Tijdens deze consulten help ik je om een dieper contact te maken met je intuïtie, waardoor het gemakkelijker voor jou is om met de ziel van jouw ongeboren kind te communiceren.

Meer informatie over lichaamsbewustzijn en de kracht van je gedachten, dat wat je zegt en doet ontvang je door deel te nemen aan de gratis online cursus “Bewust creëren“.

Hoe helpt het moeilijk zwanger worden jou in je Vrouw-Zijn?
Mag dit blog jou helpen op een andere manier te kijken naar het moeilijk zwanger worden. Jouw lichaam geeft signalen af, wanneer je deze signalen als een kompas volgt, leidt het je de weg naar een levensstijl die aansluit bij je Ware Natuur als Vrouw-Zijn. De elementen vertraging, rust, aandacht, ontspanning, verbondenheid, vertrouwen, overgave en zachtheid krijgen zo meer vorm in jouw leven. Wanneer je het resultaat zwanger worden waarlijk kunt loslaten en in alle zachtheid dankbaar kunt zijn voor jouw proces, wordt jouw energieveld als vanzelf ontvankelijker voor de ziel van je ongeboren kind.

Een garantie op een baby kan ik niet geven, net als geen enkele arts dat kan. Wel kan ik je begeleiden om de “goden gunstig te stellen” door de vrouwelijke elementen meer vorm te geven in je leven. Dit zijn vaardigheden die ik tijdens mijn healingen mezelf heb eigen gemaakt en waarmee ik jou graag help.

Mocht jouw verlangen van een kinderwens niet uitkomen, besef dan dat het jou in beweging heeft gebracht naar meer bewustzijn en jij met jouw vrouwelijke kracht een waardevolle bijdrage levert aan de verschuiving van de samenleving, waardoor er meer balans is tussen mannelijke en vrouwelijke energie. We zijn ieder een deel van het grotere geheel, ieder zijn bijdrage is waardevol voor de geboorte van de nieuwe samenleving. De rol van je partner hierin is om elkaar te ondersteunen.

Hoeveel ruimte is er in jouw leven voor de vrouwelijke elementen? Ik zie het graag in het reactieveld hieronder. 

Bedankt voor het lezen. Is dit blog waardevol voor jou of voor vrouwen uit jouw netwerk? Deel dan dit bericht zodat het zoveel mogelijk vrouwen bereikt.

Ernestine van de Pol,
healer en coach van ViaKlank

tai chi

Aanvullende blogs:
Balans in mannelijke&vrouwelijke energie: “Ik lijk wel ongesteld! Wat is er aan de hand?”
Belichaming: “Spiritualiteit zweverig of heel aards?”
Zielscontact: “Mama help je mij om naar de aarde te komen?”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *