Ik lijk wel ongesteld? Wat is er aan de hand?

Ik heb van die dagen dat ik een enorme onrust voel, met hevige emoties zoals verdriet en boosheid, overdag ben ik niet vooruit te branden, geen zin om naar afspraken te gaan omdat ik liever een deken over m’n hoofd trek. En dat terwijl ik niet ongesteld ben. Zelfs al zou ik ongesteld zijn dan, dan voelt dit voor mij nog overdreven! Herken je dit? Ik hoor het de laatste tijd meer bij collega’s en deelnemers van healingen vandaar dat ik mijn visie hierop wil delen. Begrip en herkenning is de eerste stap in vooruitgang.

nieuwe aarde baren

Te sterk om te verstoppen
Ik voel namelijk ook heel goed, dat die deken over mijn hoofd trekken, niet effectief is. Er zit een kracht in mij die veel groter is. Zelfs groter dan mijn lichaam. En deze wil naar buiten! Mijn lichaam voelt te klein. Deze kracht vraagt om gezien te worden. Na jaren lang verstopt geweest te zijn, omdat we er als de dood voor zijn! Het is de vrouwelijke kracht, de scheppende kracht, de creatiekracht. Deze power wil een nieuwe aarde baren.

Wil je weten waarom we zo bang zijn voor de kracht en hoe je die de ruimte kan geven?

Overgave
Wanneer we toch in het verzet gaan tegen deze enorme kracht ervaren we onrust. Vergelijk het eens met een bevalling. De vrouwelijke kracht is powerrr. Het is de kunst aan de vrouw om erop te vertrouwen dat de kracht die haar lichaam overneemt goed is. In het verzet gaan heeft dan geen zin meer. De controle loslaten en overgave aan het onbekende, het oerritme van moeder aarde, is wat zij zal doen. Zo dienen we ook de “oude” wereld los te laten en de nieuwe zichzelf te laten ontvouwen. De ruimte te geven aan deze scheppende kracht, in het niet-weten.

Wanneer ik hier ruimte aan geef, komen er ontzettend mooie dingen op mijn pad. In plaats van onrust ervaar ik een mate van vrede in mezelf zoals ik het nooit eerder ervaren heb en ben ik juist heel vreugdevol. Dit is een onderdeel van Awakening of the Divine Feminine. Ook de liefde opent poorten waar ik nog nooit geweest ben. Of toch wel? In momenten van intense verbondenheid met mijn vriend word ik diep geraakt, dat het verdriet aanraakt. Een heimwee naar iets dat diep van binnen zo bekend is en zolang niet geweest is.

Onderdrukte energie
In de baarmoeder liggen oude wonden bewaard. De woede en de onrust komt hier vandaan. De wijsheid en de kracht hierin is jaren lang onderdrukt geweest. Als jouw onderdrukking nog voortduurt, zul je hem nu niet voelen. Toch ligt daar veel opgeslagen, uit dit leven en van de vrouwenlijn. Hoe meer je met je bewustzijn in je baarmoeder aanwezig bent, hoe meer ruimte deze onderdrukte energie krijgt om gezien te worden. Je hoeft verder niets te doen. Daar aanwezig zijn, wil zeggen dat je met je aandacht contact maakt met die plek. Je hand op je buik leggen, kan je helpen. Het kan zijn dat je het spannend vindt om deze onderdrukte emoties te bevrijden. Uit angst om overspoelt te raken door de krachtige energieën die in je buik huizen. Ik ondersteun je daar graag bij.

womb

Bang voor kracht
Hoe komt het dat we zo bang zijn voor kracht? We hebben voorbeelden gezien dat kracht werd ingezet voor machtsmisbruik of dominantie. De vrouwelijke kant heeft juist de mannelijke kant nodig om haar rol werkelijk te kunnen vervullen. (En vice versa). Maar dan de mannelijke energie die in balans is.

Wat is de mannelijke energie die in balans is?

  • Bij jezelf zijn en bij jezelf kunnen blijven, ook al ben je omringd met mensen en invloeden. Het evenwicht vinden tussen verbinden (het vrouwelijke) en thuiskomen bij je jezelf, je rustpunt. Zo beschermt het mannelijke het vrouwelijke.
  • Daar waar de vrouwelijke energie oceanisch is, staat de mannelijke energie voor individualiteit. Het is belangrijk met deze (mannelijke) energie vrede te sluiten; je uniek zijn te accepteren en deze te durven uiten.
  • De vrouwelijke energie is ontvangend en het is juist de mannelijke energie die naar buiten treedt. Om de vrouwelijke energie van liefde en harmonie naar buiten te brengen hebben we dus de mannelijke energie nodig.

Ik BEN

Dienstbaarheid
De vrouwelijke en mannelijke energieën hebben elkaar nodig om volledig tot ieders recht te komen. Samen vormen zij de energie van “Ik BEN”. De mannelijke energie symboliseert IK. Ik scheidt af. Ik niet de ander. Het geeft focus en richting. In “Ben” zit de vrouwelijke energie, die oceanisch is, de energie van thuis, de bron die geen grenzen kent maar juist verbindt.

Cirkels
Tijdens de verschillende Cirkels die ik organiseer, brengen we onze vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Mannen en vrouwen zijn daarom allebei welkom, juist omdat we elkaar kunnen dragen met onze kwaliteiten. Het vrouwelijke aspect is de naar binnen kerende beweging: te luisteren naar je intuïtie en je impulsen. Het mannelijke aspect is de naar buiten gaande beweging. Via Klank en beweging expressie geven aan jouw impulsen.

Jezelf neerzetten
Het is de natuur van de vrouw om te luisteren naar je intuïtie. Alleen om daar uiting aan te geven, daar ligt de blokkade. Om deze op te heffen gebruiken we onze stem en instrumenten die jij kunt pakken. Je hebt hiervoor geen muzikale kennis of ervaring nodig. Klank en stilte wisselen elkaar af. Er ontstaat verbinding met elkaar en expressie aan jou als persoon. Het kan spannend voor je zijn om jouw uniekheid te laten horen en zien, daarom creëer ik een veilige bedding, waarbinnen jij helemaal welkom bent. Elke klank en elke beweging is goed zoals hij is en zal ontstaan vanuit je contact met je baarmoeder en voor mannen de Hara. Vooraf kun je een intentie in het veld plaatsen of een vraag stellen. Vanuit de verbinding met jouw vrouwelijke wijsheid kun je meer helderheid ontvangen.

Wat is jouw ervaring met deze kracht in jezelf die naar buiten wil? Hoe moeilijk vind jij het om jezelf neer te zetten? Laat het ons weten via het reactieveld hieronder. 

Vind jij dat meer mensen van deze informatie op de hoogte mogen zijn? Deel dan dit bericht binnen jouw netwerk. Alvast dank!

Wil je op de hoogte gehouden worden van volgende blogs en activiteiten met dit onderwerp? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via het inschrijfformulier voor de gratis online cursus “Bewust creëren”.

Liefde en licht,

Ernestine van de Pol

Fotografe Delphine Vandenbossche©

Fotografe Delphine Vandenbossche©

3 gedachten over “Ik lijk wel ongesteld? Wat is er aan de hand?

  1. Je lichaam vraagt in dit proces om rust. Het is zo waardevol een moment voor jezelf te hebben, zodat je de feestdagen kunt in gaan vanuit balans. Op 8 december kun je dit moment voor jezelf pakken en je laten dragen door de klanken en andere dimensies..tijdens de Multidimensionale SoundExperience die ik samen met Richard Hereijgers in Eindhoven geef. Voel je welkom. Zie https://www.facebook.com/events/441076679421049/ Als je zelf klanken wil maken dan kan dat bij de Klank en stilte Cirkel op 29 december in Tilburg https://www.facebook.com/events/940491792710516/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *