Awakening of the Devine Feminine

Het verlangen nieuwe processen te integreren
Ongeveer twee jaar geleden heb ik aan het universum gevraagd, hoe kan ik het bewustzijn dat ik tijdens mijn healingen ervaar ook integreren in mijn dagelijkse handelen? In een flits breng ik mezelf in een bepaalde staat van ZIJN die vredig is, waarin ik ruimte geef aan alles wat zich aandient. Hoe minder ik doe hoe meer er gebeurd. In mijn dagelijkse handelen ligt de valkuil te rennen, te vliegen en mijn best te doen. Tijdens die momenten zit ik veel in mijn hoofd en is mijn energie harder (mannelijker). De laatste maanden heb ik een grote doorbraak gemaakt in het ontvangen van de antwoorden op mijn vraag en het integreren hiervan.

Een nieuw begin
Op de terugweg van Frankrijk naar huis, heb ik een tussenstop gemaakt in een healingcentrum. De eigenaresse gaf me een healing en zei dat bij thuiskomst een nieuwe fase van mijn leven zou beginnen. Een nieuw begin, een geboorte. Een volgende stap in mijn vrouw-zijn. Dit verschil heb ik duidelijk gemerkt. Reconnection with the Divine Feminine! In een korte tijd heb ik me ontzettend kunnen openen en verbinding kunnen maken met mijn vrouwelijke stuk in mijn baarmoeder. In Frankrijk ben ik begonnen om oude stukken die opgeslagen waren in mijn baarmoeder te helen en dit ook voor andere vrouwen VIA KLANK te mogen betekenen. In Nederland heb ik dit voortgezet.

Het openen van de vrouw
Zoals eerder beschreven in het blog “De kracht van echte vrouwen” ben ik het belang gaan inzien om mezelf helemaal te openen. De auteur David Deida heeft als uitspraak “sex als middel naar spirituele bewustwording” en ik begrijp hiermee zijn uitspraak. Als vrouw dien je letterlijk te openen en te ontvangen. In alle zachtheid ontstpannen. Je geeft hiermee de man de gelegenheid om te geven! Ik verbind me met het goddelijke in mezelf en het goddelijke in de ander. Hierdoor ontstaat een liefdevolle verbinding. De veilige situatie die ontstaat maakt het mogelijk om voor de vrouw in overgave te komen. In deze overgave opent de vrouw verder, ontstaat ruimte voor doorstroming van de levensenergie in combinatie met de verbinding met Moeder Aarde.

openen bloem

In deze doorstroming van de levensenergie komt zelfs ruimte om blokkades in de levensenergie die over generaties zijn opgebouwd te helen. Visioenen uit vorige levens maken duidelijk waar lichamelijke pijnen die in dit leven zich aandienen, vandaan komen. Wanneer de man en de vrouw beiden volledig aanwezig kunnen zijn bij alles wat zich aandient, heelt dit enorm en versterkt dit de onderlinge verbinding. Door het volledig aanwezig zijn in je eigen tempel, het openen en het helen wordt je trilling verhoogd. Je ervaart je Divine Feminine.

Door de ervaring van de Divine Feminine diep te verankeren, werd ik me tijdens het dagelijks handelen vanzelf bewust waar ik niet open en zacht ben. Dat ik de afwas deed terwijl mijn lichaam op slot zat. Dat ik alles hup hup hup deed. De volgende leerroute wordt me keer op keer duidelijk. Je kan pas ergens zijn als je weet WAAR je mag zijn. Vandaar dat die verankering zo belangrijk is. Nu ik de afwas doe of naar de supermarkt loop, weet ik in welke zachtheid ik mag zijn. Via Klank zak ik diep. Ik zucht en gaap en maakt hier geluiden bij.

The womb
Je baarmoeder is de plek waaruit nieuw leven gegeven wordt. Dit kan zowel een nieuw leven zijn in de vorm van een ziel die wacht om geboren te worden, als een idee dat je hebt dat je wil manifesteren.  We hebben geleerd om ideeën vanuit ons hoofd te vormen en dit planmatig en doelgericht te creëren. Terwijl de baarmoeder een plek is waar het idee in alle veiligheid mag groeien.  Aan de hand van het volgende gedicht volgt een oefening:

“Ideeën hangen in de lucht

Breng het naar het water

Dan komt het in beweging

Met vuur in je hart

Gaat het naar de aarde”

Oefening: plaats het idee dat je (in je hoofd) hebt via je intentie in je baarmoeder. Waar het omgeven is door vruchtwater. Laat het in beweging komen, laat met de tijd ontstaan wat er ontstaan mag. Alles wat je voedt dat groeit. Dus koester je verlangen (het vuur in je hart). Om het expressie te geven kun je vanuit je buik klanken omhoog laten borrelen en je via je stem de wereld in laten klinken. Als het levensvatbaar is zul je via allerlei zintuigen informatie op je pad ontvangen om dit te verwezenlijken (element aarde).

water womb

De heiligheid van water
Nu ben ik me dus bewust van de heiligheid van mijn lichaam. The indigeous grandmothers hebben me geïnspireerd om ook de heiligheid van water te beseffen, want water is het eerste fundament tot leven. En hoe vaak nemen we water voor lief? Water waarmee de vaatwasser of de wasmachine draait, je de afwas doet, je doucht of zelfs drinkt. In volgende blogs ga ik hier dieper op in. Voor nu herhaal ik het belangrijkste dat water een geheugen heeft. Wetenschappelijk is bewezen dat jouw energie/trilling in de vorm van een intentie/gedachte/emotie/uitspraak het water beïnvloedt. Met andere woorden: “Het water hoort jou!” Als je beseft dat je zelf voor 80% uit water bestaat zie je in dat zo de cirkel rond gaat. Al je positiviteit richting het water, richt je dus op jezelf. Ik ben dus gestart elke keer dat ik gebruik maak van water me te richten op liefde en licht.

Cirkel
Het mooie is dat elke actie een reactie opwekt. Wanneer het vrouwelijke zich ontvouwt; de vrouw zich weer toestaat om zacht en sensueel te zijn, haar lichaam volledig weet te belichamen met haar wijsheid en intuïtie, de scheppingskracht de ruimte geeft en haar creativiteit tot uitdrukking bent, dan kan het mannelijk niet anders dan gehoor te geven aan zijn essentie: het vrouwelijke beschermen, het te koesteren en te dragen.

shiva shakti

Wil jij het diepe contact met jezelf ervaren? Je vrouwelijke energie ontdekken en deze tot uiting durven brengen? Maar weet je niet WAAR je dit in jezelf kan vinden? De activiteiten van ViaKlank zullen hierop gericht zijn. In het hierboven genoemde voorbeeld gaf ik aan hoe je the Devine Feminine kunt opwekken in verbinding met de man, maar dit kan ook met vrouwen onderling (zonder seksuele handelingen te verrichten). Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de activiteiten. Vul hiervoor je naam in bij de gratis online cursus “Bewust creëren.”

Lees hier meer informatie over Awakening of the Divine Feminine 

In liefde en zachtheid,

Ernestine van de Pol

3 gedachten over “Awakening of the Devine Feminine

  1. Dag Ernestine,
    Ik wou jou gewoon even laten weten dat ik heel erg geniet van jouw posts en dat ik jouw levenswerk heel waardevol vind. Mijn eigen vrouwelijkheid is een onderwerp dat ik meer aan het ontdekken ben de laatste tijd en om vrouwen te helpen om opnieuw de verbinding te maken met hun vrouw zijn in het diepste van hun zijn, is één van de waardevolste geschenken die je iemand kan geven.
    Met veel respect en veel liefde,
    Evelyn

    • Wat fijn om te horen dat wat ik in beweging breng door jou gewaardeerd wordt! Het mooie van internet is dat deze beweging over de landsgrenzen heen kan gaan, zodat het ook jou bereikt! Aangezien ik met klank werk en dat een universele taal is hoop ik dat de geluidsfragmenten die er zijn en nog volgen de wereld over zullen gaan. Heb je gezien dat ViaKlank een soundcloud account heeft? Veel liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *