Als Earthkeeper op reis

Als we naar religie kijken is daar de heilige vader, noem hem God, Allah, Creator of iets anders. De vrouwelijke versie van The Great Mystery kennen veel minder mensen, Great Mother, Divine Mother, Creatrix, Great Goddess. In dit blog kom je meer over haar te weten en over het principe Earthkeeper, mijn rol daarin en wat dit voor jou betekent.

Great Mother gaat voorbij aan elke omschrijving, voorbij wat we kunnen begrijpen en voorbij elk dogma. Toch is zij belichaamd in alles op Aarde. Haar Divine energie zit (net als de Divine mannelijke energie) in alle mensen, de stenen, de dieren, de bomen, de lucht, het water. Om je toch een beetje een voorstelling te geven, denk aan de grootste liefdevolle moeder van ieder. Samen met de mannelijke energie vormt zij de Eenheid, alles is met elkaar verbonden en is één.

Zoals de wetenschappers zich bezighouden over de Leegte in elke atoom, geeft Great Mother aan dat deze Leegte vol is met Liefde. Zij roept uit naar ieder om je weer met haar te verbinden, om jezelf te helen en Balans te brengen op Aarde.

Dit is een zeer korte samenvatting en ik heb nu geen tijd om hier nu dieper op in te gaan, want ik heb vandaag mijn ticket gekocht naar Menorca. Vanaf 15 september zal ik me een week lang focussen op mijn missie als Earthkeeper. “Wat??”, denk je misschien!

Waar ga je heen?
Wat ga je doen?
Hoe kom je hierbij?
En waar heb je het over?

De boodschap
Hoe ik erbij kom, vind ik zelf best grappig. Weet je nog dat ik in mijn vorige blog schreef dat mijn drum tegen me praat? Het is niet mijn drum die praat, maar het is Via de Klank (vibratie) van de drum dat ik een boodschap door kreeg. Het is niet voor niets geweest dat ik deze week elke dag ben gaan drummen. Hierdoor was ik in staat om haar te horen!

Mijn beperkende gedachten hadden allerlei bezwaren, die retraite kost geld en ik moet sparen, ik heb afspraken, ga ik nu alweer op reis, etc. Ik herinnerde me het inzicht dat als ik in mijn kracht sta en ik mijn intuïtie heel sterk voel, het respectloos is naar mezelf (en de ander) als ik hier geen gehoor aan geef. Het gevoel daar te moeten zijn, was zo sterk dat ik heb geboekt!

De één vindt het naïef, de ander vindt dat het tijd wordt dat ik ga sparen, ook heb ik gehoord “heb jij zelf nog iets te zeggen of luister je alleen nog maar naar die stem?”.

Voor mij is deze stem het belangrijkste wat er is. Tot nu toe heb ik weinig over de Divine Voice en Sacredness geschreven, omdat ik bang was dat er een grote groep mensen is voor wie dit één stap te ver weg is. Als ik er vervolgens wel mee werk, krijg ik feedback terug van klanten, dat ze het heel fijn en zo als Natuurlijk ervaren. Maar dat ze zich niet aangetrokken voelden tot die termen en of het wel verstandig is om die termen te gebruiken.

Op je eigen schatkist zitten
Ja ik voel dat het NU tijd is en vooral dat het OKE is om te zeggen en te schrijven, waar ik mee bezig ben. En ik hoop via dit blog ook bij jou iets wakker te maken, dat ook jouw ideeën de moeite waard zijn om gedeeld te worden. Ze zijn je ingegeven! Een mooie metafoor die ik gehoord heb is, we zitten op ons eigen goud. Het is je allemaal gegeven, maar durf jij jouw schatkist te openen?

Authenticiteit
Elke keer als ik een iemand online woorden zie gebruiken die ik niet durf te posten, krijg ik een boost van energie. Door bepaalde woorden wel te gebruiken, is de kracht al meteen aanwezig. En wat ben ik zelf dankbaar dat er mensen voor mij zijn geweest die hebben durven delen, zodat ik de gelegenheid heb gekregen hier mezelf in te ontplooien. En wanneer ik hierover lees of me op welke manier dan ook mezelf hiermee verbind, voel ik dat het gaat stromen.

Een voorbeeld, alleen al doordat ik me heb ingeschreven voor de Creative Vision Exploration Retraite ontving ik een boost van energie en durf ik nu opeens wel hierover te schrijven. Het helpt me echt om stappen te zetten in het dagelijks leven! (Lees hier meer over de retraite van Maurice Spees)

Voel jij dat je iets de wereld in te brengen hebt?
Jouw intentie je te openen en een relatie op te bouwen met deze vrouwelijke goddelijke energie is een start. Verwonder je over de natuur. Zie de schoonheid in alles en eer dat wat je als vanzelfsprekend hebt ervaren, het water, de wind, de bomen en laat ontvouwen wat dit met je doet.

duinen  butterfly-1530151_1920

Wat levert mijn pad jou op?
Sinds ik mij ben gaan openstellen voor deze vrouwelijke energie ben ik zelf ook een stuk zachter geworden. “Walk in Grace” kan ik steeds meer belichamen. Het heeft mij veel inzicht gegeven over het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke energie en wat de consequenties zijn als hier onbalans is. Met deze kennis ben ik dan ook in staat om partners te ondersteunen balans te vinden in hun relatie, door zowel de mannelijke als de vrouwelijke kracht te erkennen en elkaar hierin te ondersteunen i.p.v. elkaars rol over te nemen.

Tijdens die retraite zal ik mijn relatie met The Great Mother nog verder uitbouwen, hierdoor zal mijn verbinding met mijn Ware Natuur nog sterker worden, waardoor het veld waarbinnen ik jou kennis laat maken met jouw eigen Ware Natuur nog sterker wordt.

Het is balans brengen van de mensheid zal balans brengen op Aarde. Wanneer we oude patronen los laten en oude wonden helen, ontstaat er ruimte voor een Nieuwe Aarde.

Wil jij meer over dit onderwerp lezen?
Lees dan nog eens eerder geschreven blogs van mij hierover;

Awakening of the Divine Feminine

Mama help je mij om naar Aarde te komen?

Spiritualiteit: zweverig of heel aards

Ik lijk wel ongesteld, wat is er aan de hand? 

De geheimen van de baarmoeder

De geheime kracht van je ongesteldheid

In liefde en licht,

Ernestine van de Pol

Contact met Ernestine

Ik wil graag vrijblijvend contact opnemen>>
Klik hier om mij op Facebook te bezoeken.
Blijf op de hoogte van activiteiten door je aan te melden voor mijn gratis online cursus Bewust creëren en mijn nieuwsbrief te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *