10 Tips om te genieten van intimiteit

Het aantal singles is tegenwoordig hoog. Mis jij als gevolg intimiteit van een vaste partner? In mijn praktijk kom ik ook voldoende vrouwen in een relatie tegen voor wie weinig sprake is van ‘genieten van intimiteit’. Met Valentijnsdag in het vizier vind ik dit een mooi onderwerp om bespreekbaar te maken.

Terwijl ik deze inleiding schrijf bedenk ik me, ‘wat wil ik nu eigenlijk bespreekbaar maken? Want wat is dit onderwerp nog een taboe!

Ten eerste, je bent niet de enige die dit moeilijk vindt.

Ten tweede, wat is het een vervelend gevoel als je niet geniet van intimiteit maar over je grenzen gaat. Hiermee haal je zelfs je eigenwaarde omlaag. Gisteravond tijdens een dansavond heb ik me hierin mogen inleven.

Ik danste met elke man die me galant ten dans vroeg. Salsa dansen vind ik namelijk een sociale bezigheid en ik wil niemand buitensluiten. Dit waren opvallend alleen maar oudere mannen. Ik voelde me daar niet goed bij, maar zei uit beleefdheid geen nee.  (Ter verduidelijking, heb ik niets tegen een oudere man, dat ik ‘alleen maar’ door oudere mannen werd gevraagd vond ik vervelend). Doordat ik beleefdheid boven mijn gevoel plaatste, voelde ik mezelf weg van mijn kern en dat maakte me verdrietig. Dit verschil was voor mij goed voelbaar omdat ik tijdens het vrijen, seksualiteit en laten masseren hiermee in verbinding blijf. (Ter verduidelijking, het is niet de man die mij verdrietig maakte, maar dat ik geen eerlijke nee gaf.)

“Maar hoe kan ik dan genieten van intimiteit? Is een veel voorkomende vraag.

Ik kom van ver! Echt waar. Ik wilde als kind door niemand anders aangeraakt worden dan mijn ouders en mijn oma. En dat heeft helaas tot mijn 18de geduurd. Wat schaamde ik me diep dat ik enorm begon te trillen als iemand te dichtbij kwam.

Gelukkig heb ik een pad hierin doorlopen dat ik binnen mijn relatie seksuele energie en buiten mijn relatie om liefdevolle aandacht als helend middel inzet. Ik deel mijn tips graag met jou!

intimiteit

Mijn tips om te genieten van intimiteit
(Het woord partner mag je ook vervangen door gelegenheidspartner, date, one night stand, etc)

  1. Leer je eigen lichaam kennen. Als je van jezelf niet weet wat je lekker vindt en hoe je reageert, hoe kun je dan verwachten dat een man/andere vrouw dit wel weet?
  2. Bouw een relatie op met je lichaam: vriendschappelijk en vertrouwelijk. Zie jouw lichaam als je jouw heilige tempel. Verbind je hiermee als je intimiteit hebt. Heb deze intentie en laat het verder gebeuren.
  3. Wees trouw aan jezelf en geef je grenzen aan. Soms van te voren en een andere keer in het moment. Dit kan verbaal en non-verbaal. Wanneer je vertrouwen hebt dat je partner binnen je grenzen blijft, kun je dieper ontspannen.
  4. Wees je bewust van je eigen lichaamstaal. Een symbolisch voorbeeld (die niet voor iedereen geldt, het is voor het idee): je merkt op dat je toegankelijk bent als je geschoren hebt, maar wanneer je geen zin hebt om te scheren voelt je yoni aan als een no-go area. Luister dan naar deze innerlijke boodschap dat je tempel gesloten is. Voel of je dit voor het moment zo wilt laten of welke stappen je nodig hebt om je tempel te openen.
  5. Je tempel openen is een proces. Geniet van wat er nu is. Je kunt de intentie uitspreken (in je hoofd of hard op) dat je elke cel in je lichaam opent voor (hem/haar) . En laat het gebeuren.
  6. Laat je partner kennismaken met jouw lichaamstaal. Deel wat er binnen in jou gebeurt en hoe je partner dit kan zien of voelen. En wat het is dat je nodig hebt om te kunnen ontspannen.
  7. Heb de intentie tot hartsverbinding. Je kunt de hand van je partner pakken en deze op je hart leggen en jouw hand op zijn hart. Of door bovenop je partner te liggen met de harten op elkaar en zo een tijdje te liggen.
  8. Geef complimenten. Wanneer je partner iets doet wat je fijn of lekker vindt, laat hem dit vooral weten. Besef je dat hij of zij het ook spannend vindt om jouw lichaam aan te raken of jouw tempel binnen te treden.
  9. Wie A zegt hoeft geen B te zeggen! Je hoofd kan overuren maken: “straks komt er dit of dat. Zal hij of zij van mij verwachten…. ?” Wees in het Hier&Nu en geniet van het moment. Elk moment ben jij de baas over je eigen lichaam.
  10. Wees concreet in wat je bedoelt (miscommunicatie zit in een klein hoekje). En wees niet bescheiden. Een voorbeeld: je geeft aan dat je het fijn vindt als je partner je langzaam streelt. Je partner doet het langzamer, maar voor jou is het nog niet langzaam genoeg. Durf dan aan te geven, dat het nog langzamer mag. En nog langzamer. Of je pakt in zachtheid zijn hand en begeleid hem in het tempo. Tot je partner begrijpt waar je nu ECHT van geniet!

Onthoud mannelijke en vrouwelijke energie is een samenspel.
Wanneer de vrouw geniet en je nog verder OPENT voor de man, voelt de man zich daar enorm mannelijk bij. Mannen kunnen net zo goed bang zijn voor hun eigen kern. En tegelijkertijd willen mannen niets liever dan versmelten met de toegewijde liefde en vrije energie van een vrouw.

Een doordenkertje
Als je ervoor kiest om je hart af te schermen, zal ook jouw partner jouw liefde oppervlakkig opeisen of zul je een partner in je leven aantrekken die hiermee resoneert.

Stap 1
Het begint dus bij jezelf. Durf jezelf te openen en je zult een partner naar je gelijke aantrekken. Als je al in een relatie zit kan je partner samen met je mee groeien. Dit is in beide gevallen een proces. Bovenstaande tips kun je immers niet in 1 intiem moment proppen, dan zou het een praatsessie zijn.

Wil je hier meer over lezen?

 

Begeleiding
Het proces van het openen, daar kan ik je in ondersteunen. Deze speciale sessie bestaat uit Intimiteit ZONDER seksualiteit EN wel aanraking met toegewijde aandacht. Zodat je steeds verder zakt, dieper in je bekken, zodat je steeds meer thuis komt. Je zult tranen met tuiten huilen als je thuis bent. Want ja het doet zeer als je tot het besef komt dat je daar al die tijd van weg geweest bent. Maar is dat een reden om weg te blijven?

Wat jouw achtergrond ook is, als jij je wilt open (samen met je partner of alleen), heb ik het volgende aanbod voor je:

Valentijnsactie
Partnersessie van €130 voor €100
Cabalonga massage van €85 voor €60 (ook geldig op andere individuele sessies)

Geldig wanneer je hierover contact opneemt tussen 4 en 14 februari 2017.

Ik open mij voor jou/jullie.

maak een afspraak

 

In liefde, licht, zuiverheid en energie,

Ernestine van de Pol

Als je dit artikel waardevol vindt voor anderen, help dan mee dit te verspreiden door het te delen via de social media knoppen.

Wat vind jij een waardevolle tip of heb jij een tip te delen? Laat het ons weten via onderstaand reactieveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *