Wie de stilte kan verdragen is nooit alleen

Alle cursisten van Sadhaka zijn vertrokken. De eigenaren zijn vandaag op vakantie gegaan. Ik zorg de komende twee weken voor hun dieren en pas op hun 4 hectare land en de molen. In the middle of nowhere in Frankrijk.- gepubliceerd in september 2015 (zie onderin een toevoeging van juni 2016)

Blijf je daar in je eentje, op zo’n stuk land en in de stilte? Ik zou niet tegen de stilte kunnen, heb ik velen horen zeggen.
Ik hoor de wind waaien, de bladeren ritselen, de vogels tjilpen, de kippen kakelen en de poezen miauwen. Ik houd van Klank en even van Stilte. Want uit de stilte komt de klank voort.

SONY DSC

Wat ga je dan doen? En waarom doe je dat jezelf aan?


Zo lastig als zij zich kunnen voorstellen dat ik dit fijn vind, zo logisch is het voor mij om hier nog te blijven. Na 8 intensieve weken gevormd door groepsprocessen, persoonlijke transformaties tijdens mijn healingen en mijn eigen proces, ben ik toe aan bezinning. In de stilte mogen alle indrukken zakken.

“Door mijn aandacht op de natuur te richten ben ik in verbinding met de natuur om me heen en mijn eigen natuur.”

In de verbinding met de natuur word ik gedragen in samensmelting en ben ik nooit alleen.

Vrijheid
Tijdens de cursussen viel het me op hoeveel cursisten moeite hadden om de vrijheid die hen gegeven werd te accepteren en naar eigen wens invulling te geven. Veel cursisten verwachtten dat de docent precies zou vertellen wat te DOEN. Wim, de yogadocent, geeft geen warming-up waarin hij precies vertelt welke spieren te strekken. Hij geeft je de vrijheid jezelf de best passende warming-up te geven en zet daarbij muziek aan. Alles kan en niets moet. Aangezien een medaille twee kanten heeft, is het wel zo handig de universele wetten te volgen: wees liefdevol naar jezelf, wees liefdevol naar de ander en wees liefdevol naar je omgeving.

Bewust handelen
In de cursussen leer je bewust te zijn van je handelingen, los te komen van sociaal maatschappelijk gedrag. Je handelingen uitvoeren omdat het je eigen keuze is. Te doen wat goed voelt voor jou. Dit sluit perfect aan op de doelstelling van ViaKlank:

“Je eigenheid de ruimte geven en hier expressie aan geven”

Samen met Wim heb ik cursusdelen gegeven, waarin stemexpressie in zijn lessen verweven werd. Ik heb ervan genoten hoe mensen zichzelf hierdoor beter hebben leren kennen en zichzelf (een stukje) bevrijding hebben gegeven.

ZIJN
Voor mij is het heerlijk al die vrijheid en ruimte. Deze vrijheid en ruimte neem ik ook in mijn healingen. Ik kan van te voren niet zeggen wat ik ga DOEN. Zelfs een soundhealing varieert van hele lange stiltes tot hele drukke klanken.

“Stilte is de diepste klank”

Het belangrijkste is dat ik vanuit LIEFDE volledig aanwezig ben in het NU. Dat alleen al geeft het zelfhelend vermogen van de persoon met de hulpvraag een boost. Dit brengt enorm veel in beweging. In het NU, in afstemming met jou en het allerhoogste goed, voel ik wat mag klinken of wat er mag gebeuren.

Taal van de ziel
Dit seizoen heb ik ruimte durven geven aan mijn eigenheid door vanuit mijn ziel te praten. Het lijkt op wat sommigen kennen als jabberen. Alleen staat jabberen voor onzin taal spreken. De taal die ik spreek word door je hoofd als onzin bestempeld, maar je ziel begrijpt het. In diepe ontspanning kan het zelfs zo zijn dat je (onverwachts) vanuit de stroom terug praat.

Fotografe Delphine Vandenbossche©

Fotografe Delphine Vandenbossche©

Gesprekken met de natuur
Het gaat er dan ook niet om wat ik de komende twee weken zal DOEN.

“Ik BEN en zal verbonden ZIJN”

De stilte en de natuur nodigen mij daartoe enorm uit. In de natuur voel ik veel en dit zet ik om in KLANK. Zo heb ik gesprekken met de natuur en word ik gedragen.

Fotograaf Job Heisen  SONY DSC Fotograaf Job Heisen

Toevoeging in juni 2016

Alle bovenstaande principes vormen de basis van de retraite “Ik mag er zijn” die ik op 16 juli bij Sadhaka aanbied: het gaat er niet om wat we gaan doen, maar om samen te ZIJN. We zullen stil zijn en ons ZIJN tot expressie brengen, via klank en beweging of in het creatieve atelier via kunst. We keren naar binnen en we richten ons naar buiten (met de natuur waarmee we samen zijn en met de andere liefdevolle mensen). Niets moet en alles is jouw bewuste keuze.

Spreken de principes van vrijheid, ruimte en expressie je aan? Ben je nieuwsgierig wat de natuur jou wil laten zien en vertellen? Je hoeft er geen ervaring mee te hebben, alleen aanwezig te ZIJN samen met de andere mensen die zich al hebben aangemeld. Jij kunt je aanmelden of je interesse tonen via info@viaklank.nl.

Delen
Het delen van je ervaring is van grote waarde voor je eigen bewustwording en voor mijn lezers. Heb jij een healing bij Sadhaka van mij ontvangen? Wat heeft de healing met je gedaan als je hier een jaar later op terug kijkt? Wat is er wezenlijk in jou en in jouw handelen veranderd? Ik zie graag je antwoord in het reactieveld hieronder.

En deel dit bericht als het waardevol is voor mensen uit jouw netwerk.

 

rainmaker ViaKlank natuuroceandrum ViaKlank natuur Rainmaker en gongdrum Fotografe Delphine Vandenbossche©

 

 

Een gedachte over “Wie de stilte kan verdragen is nooit alleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *