Leven en dood

leven en dood

Wanneer de conceptie plaatsvindt is één ding zeker, op een dag zul je sterven. De afgelopen maand ben ik me extra bewust van leven en dood vanwege een aantal sterfgevallen, zwangerschappen en geboorte. Ieder gaat op zijn eigen manier om met de dood en met het leven. Voor mij was het waardevol om afscheid te nemen van het lichaam van mijn oma. Toen ik haar vredig zag liggen werd me duidelijk dat zij haar leven geleefd heeft. Zij heeft geen kans meer om, in dit leven, ervaringen op te doen. Ik wel, als ik daar lig is het te laat, het leven is er om geleefd te worden.

Zichtbaarheid en je plek innemen, dat zijn interessante thema’s voor mij. Ik deel hier voorbeelden die ik interessant vind van privé en zakelijk.

Privé
Alleen als je werkelijk thuis bent in je eigen lichaam, kun je voluit ervaren en is er ruimte voor de ander. Een voorbeeld daarvan merkte ik op toen ik met grote zeldzaamheid me irriteerde aan mijn partner. Zelfs aan positieve dingen! Gelukkig kon ik inzien dat het aan mij lag, dat mijn emmer vol zat! Dat had niets met hem te maken. Omdat hij me enorm dierbaar is, was ik gemotiveerd deze situatie te veranderen, te beginnen bij mezelf. Er was geen ruimte in mezelf, die diende ik te creëren.  Want waar was dit fout gegaan?

emmer

Ik kwam tot de conclusie dat de belangrijkste dingen die ervoor zorgen dat ik lekker in mijn vel zit, ik de afgelopen tijd niet meer deed. Ik was niet gaan dansen omdat ik wachtte op mijn bestelling van nieuwe salsaschoenen (de oude waren versleten), ik was niet gaan wandelen omdat het zoveel regende en de dag begon al werkend. Je ziet het, allemaal excuses. Dat is geweest, elk moment heb ik de keuze de draad weer op te pakken! lees verder hoe ik dit heb aangepakt en wat het me opleverde..

Ik keek terug naar de tijd dat ik bij Sadhaka me dienstbaar opstelde naar alle gasten en dat dit mogelijk was juist doordat ik de dag met mezelf begon. Diezelfde dag ben ik samen met een vriendin een commitment aan gegaan, elke dag met een moment voor onszelf beginnen en elkaar appen dat het gebeurd is. Deze stok achter de deur werkt voor mij fantastisch! Een aanrader om een buddy te hebben als je van jezelf weet dat je de discipline niet hebt!  Dit pas ik ook regelmatig toe met klanten die bij mij een traject volgen, het heeft al veel resultaat voor hen opgeleverd.

ViaKlank tai chi

Ongelooflijk maar 3 dagen later was het een wereld van verschil hoe ik in mijn vel zat! En dat terwijl de tijd die het me kostte varieerde, al was het maar 5 minuten! Het gaat om de mindset! Goed voor mezelf zorgen is de basis om er voor de ander te zijn. Als ik ruimte aan mezelf geef, geef ik daarmee ook ruimte aan de ander om zichzelf te zijn!

Het volgende punt was in gesprek gaan met mijn partner. Ik heb hem uitgelegd wat er in me omging en hoe dit proces voor mij werkt en wat ik daarin voor mezelf nodig heb en hoe ik dat ga vorm geven. Dit is ook een vorm van ruimte innemen en mijn plek pakken. En ik kreeg een mooie spiegel terug, hij gaf me deze ruimte. Daarna gaf ik ook hem de ruimte hoe dit voor hem werkt. We zijn beiden dankbaar dat we zulke gesprekken met elkaar kunnen voeren. Dit is de basis voor een duurzame relatie.

Hoeveel ruimte neem jij voor jezelf in? Wat zijn dingen die ervoor zorgen dat jij lekker in je vel zit en hoe geef jij dat vorm?

Fijn als je dit deelt via het reactieveld onderaan deze pagina.

Tips om meer contact met je eigen lichaam te ontwikkelen staan in het blog van “Hoe helpt moeilijk zwanger worden jou in je Vrouw-Zijn?” en Spiritualiteit; zweverig of heel aards

Zakelijk
Doordat ik privé weer lekker in m’n vel zit, kan ik ook met mijn werk m’n plek innemen en zichtbaar zijn. Tijdens een healing die ik ontving werd zichtbaar, dat ik te delen heb wat ik heb opgebouwd aan kennis en ervaring op het gebied van bewustzijn. Ook al is wat ik doorgeef voor veel mensen vreemd.

Doordat ik goed voor mezelf  heb gezorgd, ben ik weer in beweging gekomen. Ik heb voor 100 man mijn helende klanken van mijn stem en drum laten klinken en ik heb me ingeschreven voor een aantal grote podia in de vorm van beurzen en festivals. Hieronder op een rijtje:

9-4 Awakening of the Divine Feminine Via Klank & Kleur op het Magisch Festival bij Djoj
21-5 Interactieve lezing “Contact met de ziel van je ongeboren kind” Healing Garden festival
11-6 Klank en kleur ceremonie: Ontvang de boodschappen van Earth and Beyond  bij de beurs van Earth and Beyond.
16-7 t/m 23-7 Retraite Awakening of the Divine Femine in Frankrijk
30-7 t/m 6-8 Retraite “In liefde nieuw leven verwelkomen” in Frankrijk
23-8 t/m 28-8 Awakening of the Divine Feminine Via Klank & Kleur op het Lorelei festival

Voorwaarden van het leven
Ruimte innemen, zichtbaarheid, voluit leven dit kan alleen als de voorwaarden voor leven aanwezig zijn. Eén daarvan is de aanwezigheid van water. Zoals ik hierboven al beschreef, heb ik te delen. Op 19 maart verschijnt mijn blog “de geheimen van de baarmoeder” in het online magazine Nieuwetijdskind.  En het is dan bless the water day. Deze dag vraagt aandacht voor het belang van zuiver water voor de wereld en voor jou als individu. Er is een hele simpele manier waarop dit kan. Deze informatie heb ik ook lange tijd niet gedeeld uit angst voor reacties of onbegrip. Nu heb ik het gebundeld in “Zonder water geen leven”. Een mooi citaat uit ‘Gesprekken met de natuur’ motiveerde mij toch vanuit een veilige haven te delen: Als je schrijft en je ervaringen zonder angst accepteert, word je een brandpunt voor het innerlijke licht, zodat de stralen van het licht het onbekende pad kunnen beschijnen.” Dit zie je ook terug in de vuurtoren van mijn logo;

logo viaklank

Houd je mailbox in de gaten voor de blogs die morgen verschijnen!

Dit thema sluit aan bij de cursus In verbinding je eigen koers varen om te vertrouwen op je eigen intuïtie, te luisteren naar je eigen lichaam en te doen wat klopt voor jou.  In het oude systeem was er leraar-leerling of gever en ontvanger, dit klopte niet meer voor me. I.p.v. klankconcerten te geven, leg ik mijn instrumenten nu in het midden. Ik noem dit klank en stilte cirkels. Wel geef ik een veilige bedding en begeleid ik de deelnemers zich op elkaar af te stemmen (en toch je eigen richting in te gaan) Tot nu toe lijkt er niet genoeg animo voor deze nieuwe vorm, terwijl ik zelf heel erg de waarde ervan inzie. Het leuke van deze manier van werken vind ik juist dat ik ook deelneem aan de healing en dit is een spiegeling van het echte leven. Want pionieren is hetzelfde: in verbinding met de mensen een nieuw pad vormen. Daarin kom je allerlei emoties tegen! Wanneer je daar beweging en klank aan geeft ontstaat er weer ruimte! 

Deel dit bericht voor personen uit je netwerk voor wie dit waardevol is. Alvast dank!

Liefde en licht,

Ernestine van de Pol

Ik richt me vooral op mensen met een kinderwens en zwangeren die hun zwangerschap op een bewuste manier willen beleven en daarbij contact willen met de ziel van je ongeboren kind. Een goede relatie met je partner is daar een onderdeel van.

Andere manieren om te werken met Ernestine:

Contact met Ernestine

Ik wil graag vrijblijvend contact opnemen>>
Klik hier om mij op de Facebook te bezoeken.
Blijf op de hoogte van activiteiten door je aan te melden voor mijn gratis online cursus Bewust creëren en mijn nieuwsbrief te ontvangen.

Een gedachte over “Leven en dood

  1. Hoi Ernestine,

    Prachtig blog heb je geschreven. Wat mooi die interactieve lezing die je in mei gaat geven, en er staan nog veel meer mooie dingen op je agenda zie ik 🙂 Kijk erg uit naar je tekst op Nieuwetijdskind, ik ga het morgen zeker lezen!

    fijn weekend en groetjes van Karin
    Facebook groep Sprituele ervaringen zwangerschap/geboorte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *