Er bestaat geen waarheid alleen ons verhaal

Herken je de situatie, dat je iets wel als kennis hebt, maar het nog niet helemaal belichaamd? En dan kan iemand diezelfde kennis met andere woorden en een andere intonatie delen en dan valt het kwartje!!

Zo deel ik mijn verhaal over het verhaal dat je maakt, wat je hele leven kan beïnvloeden. En wat in één keer kan neerstorten.

Mijn verhaal was “ik woon in een rot huis dus wil ik hier weg” en nu blijkt dat ik met hele andere ogen naar hetzelfde huis kan kijken! Ik heb vanmorgen een lach en een traan gelaten om het bedrog dat we onszelf aan doen door in ons verhaal te geloven!

Een toelichting van het rot huis en wat me geraakt heeft om door het verhaal heen te prikken.

Energetisch zuiveren
Ik weet hoe ik mijn huis energetisch kan zuiveren, alleen maakte ik mezelf kwaad dat ik binnen de kortste keren er weer last van had. Alsof het een onbegonnen zaak was. Moedeloos zuiverde ik me huis slechts eens in de zoveel tijd als het echt te erg werd. En ontstond er steeds weer rommel. Je kan je voorstellen hoe mijn verhaal van een rot huis zich uitbreidde en een steeds viezere smaak kreeg.

Ondertussen leerde ik bij elke opleiding hoe belangrijk het is om je eigen energieveld dagelijks te zuiveren. Nu heb ik een heel ritueel van dankbaarheid en verbinding dat in mijn systeem zit. Maar mijn energieveld zuiveren doe ik niet dagelijks. Het kwartje was dus nog niet gevallen!!

De grote opruimactie
Er is nu een maand voorbij sinds de opzegging van mijn huis. Dit heeft me opgeleverd dat ik een hoop spullen geordend of weg gedaan heb. Mijn huis is hierdoor leger en ziet er een stuk prettiger uit. Dat is mijn leefomgeving. Inwendig is er ook veel veranderd. Ik voel me veel liefdevoller naar mezelf en had er plezier in om een volgende stap te gaan maken door elders te gaan wonen. Deze maand heb ik ook leuke samenwerkingen vanuit ViaKlank wat maakt dat ik lekker in mijn vel zit.

Nu viel het me op dat ik minder last had van negatieve energieën in mijn huis. Ik moest erom lachen! Want hetzelfde huis beleef ik nu heel anders! Ik voelde me gelukkig dat ik de laatste maand hier in vrede kon wonen en ging rustig verder met inpakken.

Transformatie
Hoe fantastisch het ook met me gaat, er zitten ook dagen tussen dat ik het moeilijk heb. Niet omwille van mijn verhuizing, maar er hangt dan van alles in de lucht. Er is zoveel transformatie gaande.

Toen was daar het artikel wat me wakker schudde. Hier werd over deze diepe transformatie geschreven en werd de lezer aangemoedigd om elke dag je (psychische) ruimte te zuiveren van emotionele troep. Ik ben heel gevoelig voor woorden. Als iemand zegt: je MOET, dan luister ik eigenlijk al niet meer, ook al heb ik mezelf daarmee. Door de woorden “ik wil je aanmoedigen vanuit de grond van mijn hart” kon ik opeens mezelf accepteren. Het is een kwaliteit dat ik zo gevoelig ben! Ik zag in dat ik niet boos hoef te zijn dat ik opnieuw en opnieuw mijn huis dien te zuiveren. Ik word toch ook niet boos op mijn tanden dat ik ze tweedagelijks dien te poetsen!

Alles op een rijtje gezet, heeft dit huis veel voordelen. Het heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Ik heb alle faciliteiten voor mezelf en een gedeelde tuin. Moergestel ligt gelegen ten opzichte van 4 grote steden. In een paar minuten ben ik in een mooi natuurgebied. In de afgelopen maand heb ik hier leuke contacten opgedaan. En er is ruimte in mijn woning ontstaan.

Boodschap
Ik besloot mijn twijfel bespreekbaar te maken met de eigenaar. Na dit gesprek ging ik verder met opruimen. Het eerste wat ik pakte was een “Veel liefs”-kaart uit de vensterbank. Aan de binnenkant stond geschreven:

DSC_0065

De boodschap is helder! Ik mag thuiskomen in mijn eigen huis. Moergestel is niet mijn eindstation. Als zich ergens een mooie gelegenheid voor doet verhuis ik. Tot die tijd, geniet ik van mijn THUIS.

Woonruimte aangeboden
In juli en augustus mag iemand die tijdelijk in woningnood zit voor een schappelijke prijs in mijn appartement wonen, terwijl ik in Frankrijk werk.

En wat komt deze keuze goed uit nu mijn tweelingzus onverwachts vrijdag thuis komt. Ik zou tijdelijk bij mijn ouders inwonen en maak hiermee plaats voor haar. Voor jou ook: welkom THUIS in Nederland.

Mijn inzichten:
– Weer zie ik hoe alles me dienstbaar is. Ook de keuze om mijn huis op te zeggen, heeft me veel opgeleverd.
– Er bestaat geen waarheid, alleen je verhaal.
– Zo binnen zo buiten.
– Elk moment mag je opnieuw kiezen. Voelt je keuze nog steeds goed?
– Elke dag je huis en je energieveld schoonmaken is eigenlijk heel normaal.

Wat haal jij uit dit verhaal? Plaats het als reactie. Als dit verhaal waarde heeft voor iemand die jij kent, deel dan dit verhaal in jouw netwerk. Zie hier mijn contact gegevens als iemand interesse heeft in de tijdelijke bewoning van mijn appartement.

Nieuw gratis online cursus
Dit blog sluit mooi aan bij mijn GRATIS online cursus “Bewust creëren”, deze is sinds gister beschikbaar. Wanneer je hier aan mee wil doen, laat dan je naam en email adres achter.

Groeten uit Moergestel,

Ernestine van de Pol,
Holistisch coach en healer

2 gedachten over “Er bestaat geen waarheid alleen ons verhaal

  1. Me bewust zijn van mijn keuzes elke keer weer. En inzien welke ruimte er komt na een keuze. Dat heb je mooi geformuleerd! Ik wil graag meer leren van jouw levenslessen. Liefs, Heleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *