Deel 2 update ViaKlank. “Wat brengen mijn inzichten jou?”

Dit is deel 2 van de update van ViaKlank. Lees in deel 1 hoe van trilling je leven positief kan beïnvloeden. En hoe dit een rol speelt in mijn klank-ontspanning en Regenesis sessies. In dit blog deel ik wat 2014 met me gedaan heeft en in deel 3 beschrijf ik welke richting ik in 2015 op ga.

Centreren
Mijn dank voor alle persoonlijke ervaringen die zijn gedeeld. We hebben bespreekbaar gemaakt welke fysieke klachten ontstaan rondom gehoorverlies, welke emoties en gedachten daarbij een rol spelen. En welk effect dit heeft op jouw sociale leven. Wanneer je in je kracht staat, sta je in het midden, in balans. Als ik het samenvat zijn er twee uiterste van onbalans.

– De naar voorgaande beweging: bijvoorbeeld je richten op de verwachtingen van de buitenwereld, een grote inspanning leveren om mee te komen, hard je best doen om de ander te begrijpen en argwaan (zou het gesprek over mij gaan?). Op deze manier zitten we in de energie van de ander. En ben je dus weg uit je centrum.

centreren

– De terugtrek beweging: bijvoorbeeld jezelf afsluiten van je omgeving of niet deelnemen aan activiteiten, bijvoorbeeld door thuis te blijven. Ook hier ben je weg uit je centrum.

Het centreren, recht op 1 lijn staan, kun je bereiken door bewust aanwezig te zijn in je eigen lichaam. Door te zien wat er in je leeft aan gedachten, emoties en pijn en dit je liefdevolle aandacht te geven ontvang je warmte en koestering van jezelf. Dit kan je het gevoel geven, meer thuis te mogen zijn in je eigen lichaam. Wanneer je lekker in je vel zit en dieper verbonden bent met jezelf kun je op een dieper niveau contact maken met de ander. Dit geeft de communicatie een nieuwe dimensie. Klank-ontspanning en Regenesis zijn hulpmiddelen om dit te bereiken.

Mijn grootste inzichten
Ik heb bewust stil gestaan wat het inzicht over het centreren mij wil brengen. Wat maakt dat ik keer op keer zo duidelijk mocht zien welke opties er zijn om uit balans te zijn? In mijn eigen leven heb ik het vertaald naar duwen en trekken. Hierdoor ben ik me er bewust van geworden waar ik in het leven duw en trek (bijvoorbeeld mensen willen overtuigen of helpen) en hoeveel energie mij dit kost! In elk volgend moment dat ik me hiervan bewust was, ben ik met mijn energie terug naar het midden gegaan! Vanuit hier mag ik mijn helpende hand uitsteken en het is aan de ander of hij mijn hand pakt. Wat een verrijking van mijn leven! Nu sta ik nog meer in mijn kracht om mijn bedrijf voort te zetten, met een nieuwe koers!

geven

Een veelgestelde vraag van het afgelopen jaar is geweest “wat maakt dat ik met zoveel passie met deze doelgroep werk?”. Ik dacht het antwoord hierop te weten, maar gedurende het jaar kwamen daar steeds meer redenen bij. In mijn leven herken ik de thema’s ‘niet gehoord worden (figuurlijk), alleen voelen en anders-zijn’. Dit zijn thema’s die mij in beweging brengen, de drijfveren voor mijn bedrijf. Ik ben om mij heen gaan zien dat dit, net zo goed voor goedhorenden, veel voorkomende thema’s zijn, die in een ander licht staan als je in je kracht staat. Wanneer ik mezelf in 1 lijn breng met de aarde en het universum voel ik verbondenheid, vertrouwen en steun. Gehoord en gezien worden bereik ik als ik naar mezelf luister, wat kloppend is voor mij en uitdrukking geef aan mijn unieke zijn, in al mijn grootsheid. Zoals ieder ander uniek, waardevol en groots is. Dit deel ik graag met mensen die geïnteresseerd zijn in het vinden van hun unieke waarde en hun bijdrage aan een groter geheel.

Lees in deel 3 wat de belangrijkste veranderingen in 2015 zullen zijn.

Nu ben ik benieuwd, wat kun jij met mijn inzichten? Schrijf je reactie in het commentaarveld hieronder.

Warme groet,

Ernestine van de Pol
ViaKlank

DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de social media iconen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk mijn inzichten kunnen lezen.

 

2 gedachten over “Deel 2 update ViaKlank. “Wat brengen mijn inzichten jou?”

 1. Hoi. Het stukje over centreren raakte mij nogal.
  Nergens kan ik me thuis voelen.
  Mijn moeder zegt altijd: het moet niet uitmaken
  waar je woont als het “hier” (wijst naar het hart)
  maar goed zit. Dus ja ik ben zeker geïnteresseerd.
  Heb je vaker gehoord. Alleen de afstand speelt een rol.
  Geef je ook sessies op andere plaatsen?

  • Bedankt Christien voor je het delen van jouw ervaring. Mij heeft het ontzettend geholpen om bewust te zijn rondom het thema “welkom zijn”. Wanneer je jezelf welkom heet, door alles wat in je leeft te omarmen, voel je je thuis in jezelf. Ongeacht waar je bent. Aangezien de buitenwereld een reflectie is van jezelf, zul je ontdekken dat er een wereld open gaat en mensen je meer welkom heten. Jan Geurtz heeft prachtige boeken geschreven over het omarmen van jezelf.

   Tijdens mijn concerten voor slechthorenden en doven geef ik hier ook uitleg over. En kun je het tijdens het concert toepassen. Wanneer je zelf deelnemers regelt, kun je me boeken, afhankelijk van waar je woont. Neem voor precieze voorwaarden contact met me op via info@viaklank.nl
   Het werken met energieën overstijgt tijd en ruimte, wat het voor mij mogelijk maakt jou afstandshealingen te geven, inclusief coaching. Mail me als je hier mee over wil weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *