Ongewenst Kinderloos voor mannen

Het taboe van ongewenst kinderloos wordt gelukkig doorbroken, al is het beetje bij beetje. Aandacht voor de gevoelens van de man in deze kwestie is er nog weinig. Hierbij een opening…

Halina Reijn bracht het onderwerp “Ongewenst Kinderloos” ter sprake bij DWDD. Eén van haar hoofdredenen is dat ze geen man gevonden heeft om haar leven mee te delen en de vader van haar verlangde kind te zijn. Er werd met onbegrip gereageerd, want wat heeft zij te klagen met zo’n succesvol leven? Wat dan als je wel al een relatie hebt en de kinderwens uitblijft? Of zelfs al een kind hebt, maar gezinsuitbreiding blijft uit.

Vanuit de buitenwereld zijn er oordelen genoeg. Vanwege mijn werk weet ik dat veel van deze vrouwen zich schamen of zich schuldig voelen ten opzichte van vrouwen die minder hebben (geen partner of ongewenst kinderloos). Maar dit artikel gaat eigenlijk over de man, die in een relatie zit, want deze gedachten en gevoelens van de vrouw en hun reacties daarop hebben effect op hun partner.

Een vruchtbaarheidsprobleem (ook in het geval van de wens naar gezinsuitbreiding) vergt ontzettend veel van je relatie. Het verlangen dat onbeantwoord blijft is niet alleen moeilijk voor de vrouw. In veel gevallen ontstaat er in de relatie in het algemeen of tijdens de sex een bepaalde druk en doelgerichtheid die spanning op kan leveren. Dit heeft een negatief effect op de verbinding tussen de partners. Jij als partner hebt te leven met de emoties van de vrouw en niet te vergeten die van jezelf. Voor jou als man kan dit ook allerlei emoties aanraken, o.a. kun je het gevoel hebben dat je mannelijkheid aangetast is.

mannelijk

Wanneer emoties geen ruimte krijgen zorgt dit voor blokkades. Deze blokkades maken dat je op een bepaalde manier reageert richting jezelf (innerlijke criticus) en naar je omgeving. Zowel de mensen die je liefhebt als mensen die verder weg staan. Wanneer je hevige emoties onderdrukt is er eigenlijk een blokkade tussen jou en je hogere zelf. Wanneer je deze verbinding kwijt bent kun je op zoek zijn naar de zin of de volheid van het leven.

Het gebrek aan de volheid van het leven maakt dat we gewend zijn geraakt deze leegte op te vullen, ik noem aan aantal voorbeelden waarmee je deze kunt opvullen; hard werken, veel sporten, bier drinken etc.

Hoe kun je weer voluit leven in de liefdevolle verbinding met jezelf en je partner?

Eén van mijn drijfveren in het leven is om taboes bespreekbaar te maken, zodat er weer ruimte ontstaat, o.a. voor een liefdevolle situatie. Ten eerste de liefdevolle relatie met jezelf, zodat je weer Thuis kunt komen en je ware potentie binnenin jezelf voelt en daarna de verbinding met een ander. Daarbij vind ik het belangrijk om de geleden pijn te helen.

taboe

Een afstandshealing in de vorm van een klank-afstemming heeft als doel de (verborgen) belemmeringen en pijnen, voelbaar, hoorbaar en zichtbaar te maken en verstrikkingen te openen zodat de liefde weer voluit en vrij kan stromen.

De sex hoeft dan vanuit beide partners hoofdelijk niet meer gericht te zijn op het resultaat behalen, maar op de liefde bedrijven, zoals we dat zo mooi noemen.  Dat jij als man jouw liefde voor je vrouw in haar penetreert en de vrouw zich opent om deze liefde te ontvangen. Hoe meer de vrouw zich opent, hoe meer ruimte zij jou geeft om werkelijk aanwezig te zijn. Samen vormen jullie op in liefde een baken van licht voor de ziel om te landen tot conceptie.

Hoe werkt zo’n klank-afstemming?

Tijdens een intake gesprek vraag ik wat de huidige situatie is, waar de verstrikkingen liggen en hoe dit zich uit. Tijdens de afstemming maak ik verbinding met de persoon en met het morfogenetisch veld. Dit is een veld waarin informatie is opgeslagen. Alles wat ik hierin voel druk ik uit via klank. Als middel gebruik ik mijn helende stem en muziek instrumenten. Daarnaast sta ik in verbinding met spirits die voor het allerhoogste goed mee helpen. Onze intentie is dat alleen dat aangeraakt wordt, wat aangeraakt mag worden.

Wanneer er in het traject van zwanger willen worden sprake is geweest van een miskraam geef ik ook een stem aan de ziel van de miskraam. Elk lid van een systeem heeft bestaansrecht, wanneer dit niet gebeurd heeft dit effect op het gehele systeem. Hoe klein de embryo ook was, geef het erkenning om zo de orde weer te herstellen. Dit geeft ruimte voor acceptatie, rust en verbinding.

Tijdens de afstemming maak ik gebruik van bewustzijnsprincipes van Matrix healing om oude informatie uit het systeem te verwijderen en nieuwe informatie te downloaden. De informatie is specifiek voor de anonieme persoon en tegelijk werkt dit ook door op collectief niveau.

Als vaderdag cadeau geef ik 1 klank-afstemming over afstand cadeau aan een man die ongewenst vaderloos is (gebleven). Hierbij geef jij toestemming dat deze klank-afstemmingen gedeeld mag worden. Op deze manier is deze healing beschikbaar voor ieder die op dit collectieve onderwerp resoneert.

Andere mannen kunnen een veilige omgeving voor zichzelf creëren waarin je niet gestoord wordt en het geluidsfragment opzetten. Stel je open en laat het gebeuren. Vertrouw erop dat ook bij jou alleen dat aangeraakt zal worden, dat aangeraakt mag worden.

De healingen zal diepgaand zijn en duurt gemiddeld een kwartier. In het audiofragment zal duidelijk te horen zijn dat er een opbouw is richting de rust. Juist door blokkades, woede, verstrikking en verdriet een stem te geven ontstaat er ruimte.

Deze audio opname is ook bedoeld om je een idee te geven van mijn werkwijze.

Vind jij het waardevol het taboe onder mannen te doorbreken? Deel dan via een reactie wat ongewenst kinderloosheid met jou als man doet. In relatie tot jezelf en welk effect het heeft op jouw relatie met je partner. Jij maakt dan kans op een gratis klank-afstemming. De verloting vindt ’s avonds op Vaderdag plaats onder de mensen die gereageerd hebben.

Vragen die je hebt kun je hieronder stellen of via info@viaklank.nl.

Je kunt contact met me opnemen als jij een persoonlijke klank-afstemming wilt. De klank-afstemming kan op dit thema of elk ander thema. Je bent ook welkom voor een live sessie. De klanken van mijn gongdrum herinneren je aan je mannelijke kracht.

In liefde en licht,

Ernestine van de Pol

Ik richt me vooral op mensen met een kinderwens en zwangeren die hun zwangerschap op een bewuste manier willen beleven en daarbij contact willen met de ziel van je ongeboren kind. Voor hen voor wie zwanger worden vanzelf gaat en voor hen voor wie zwanger worden NIET-vanzelfsprekend is.

Andere manieren om te werken met Ernestine:

Komende zomer in Frankrijk, bied ik twee retraites aan

 • Ik mag er zijn .Voor ieder die aan dit geboorterecht twijfelt en diepe transformatie wil, zodat je de Co-creator van je eigen realiteit wordt. Zowel voor mannen als voor vrouwen!
 • In liefde nieuw leven verwelkomen
  • voor jullie als stel in verwachting of met een kinderwens*
  • voor jou als single in verwachting of met een kinderwens*
  • voor jou in een relatie met een kinderwens* of in verwachting maar je partner gaat niet mee
   *(ook als dit niet lukt!)

In Nederland:

 • De Kinderwens cirkel. De klanken van mijn inheemse muziekinstrumenten en mijn stem brengen healing aan alle kinderen in de baarmoeder en hun (toekomstige) ouders, aan mensen die graag hun kinderwens vervuld zouden willen en aan zielen van miskramen.
 • Individueel traject om fysieke klachten te healen rondom de kinderwens, zwangerschap, na de bevalling of anderzijds.
 • Als je jouw creatiekracht verder wilt ontwikkelen, verwijs ik je naar Awakening of the Divine Feminine (in groepsverband) of individueel.
 • Duo sessies. Ik gebruik mijn muziekinstrumenten om patronen en belemmerende overtuigingen tussen jou en je partner zichtbaar te maken en eenheid en verbinding tussen jullie twee te versterken.

Contact met Ernestine

Klik hier om mij op de Facebook te bezoeken.
Blijf op de hoogte van activiteiten door je aan te melden voor mijn gratis online cursus Bewust creëren en mijn nieuwsbrief te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *